Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Καταφύγιο Βαρδουσίων


Βρίσκεται στις πλαγιές των Βαρδουσίων, στα 2015 μέτρα υψόμετρο. Υπάρχει και δεύτερο μεγαλύτερο καταφύγιο του ΕΟΣ Άμφισσας, το “κάτω”, πιό χαμηλά στα 1950 μέτρα, δίπλα στον χωματόδρομο. Αν δεν έχει πολύ χιόνι το Jeep φτάνει μέχρι τις πόρτες των καταφυγίων. Περιμετρικά  του “πάνω” καταφυγίου, υπάρχει άφθονος χώρος για κατασκήνωση, εκτεθειμένος όμως στους αέρηδες. Kαλύτερο σημείο για στήσιμο σκηνής, αυτό μπροστά, κάτω από την βεράντα του, που μπορεί να φιλοξενήσει 3-4 σκηνές μετρίου μεγέθους.




Το καταφύγιου του (ΠΟΑ) δεν έχει τουαλέτα, δεν έχει τζάκι και δεν έχει σύνδεση με τρεχούμενο νερό. Η πηγή βρίσκεται ανάμεσα σε βράχια 300 μέτρα μακριά απ’ αυτό – υπάρχουν κόκκινα βέλη / σημάδια στα βράχια –  κοντά και πάνω απ’ τον δρόμο προς τα Μετερίζια, Δάφνο, Διακόπι!  Τον Χειμώνα η πηγή σκεπάζεται από χιόνι, δεν φαίνεται και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί όποτε οι επισκέπτες πρέπει να φροντίσουν για το νερό τους ή να λιώσουν χιόνι σε κατσαρόλες για πλύσιμο πιάτων κλπ.  Εμείς γεμίσαμε τα μεγάλα παγούρια που υπήρχαν στο καταφύγιο, τα μεταφέραμε με τ’ αυτοκίνητα και με την χειροκίνητη επίτοιχη αντλία, μισογεμίσαμε ένα μεγάλο δοχείο / δεξαμενή μέσα και πάνω απ’ την πόρτα της κουζίνας.

Έχει εξοπλισμένη κουζίνα, μικρή τραπεζαρία και δωμάτιο με 2 ξύλινα πατάρια που μπορούν να κοιμίσουν άνετα 14 άτομα (6 κάτω + 6 πάνω + 2 στα 2 μπαούλα με τα μαξιλάρια / κουβέρτες) ή περισσότερα με κάποιους συμβιβασμούς. Φωτίζεται με μεγάλες λάμπες υγραερίου και ζεσταίνεται από μία μεγάλη ξυλόσομπα στο χώρο της τραπεζαρίας. Εσωτερικά οι τοίχοι και οι οροφές έχουν επένδυση με ανοιχτόχρωμο ξύλο και δεν υπάρχει υγρασία ή μούχλα.Το κόστος διανυκτέρευσης είναι 8 ευρώ το άτομο ανά βραδιά. Σημ: Η τιμή διανυκτέρευσης για τα μη μέλη του ΠΟΑ είναι 10 ευρώ και η ελάχιστη συνολική τιμή διανυκτέρευσης 80 ευρώ.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο τηλέφωνο 210 8218401 (καθημερινά 7-9 μ.μ.) ή περάστε από τα γραφεία που βρίσκονται στην οδό Ζαΐμη 45, Εξάρχεια (καθημερινά 7-9 μ.μ.).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου