Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2019

Στην Βόρεια Εύβοια με το JpFriends.

Ο απώτερος σκοπός της εκδρομής του Σαββάτου 26 Οκτωβρίου 2019, ήταν τα νόστιμα παϊδάκια στον «Πλάτανο» την ταβέρνα πιά του δικού μας Πάνου Κατσανά στη Στενή της Εύβοιας και για να μας ανοίξει – λέμε τώρα – η όρεξη, είπαμε να περιπλανηθούμε στους όμορφους χωματόδρομους και στις ελατοσκεπείς πλαγιές της περιοχής με θέα το Ξεροβούνι και τη Δίρφυ.

Παρά τα σχόλια στο forum για την ώρα εκκίνησης, η αναχώρηση καθυστέρησε αρκετά. Η πρώτη έξοδος σε ένα στεγνό και φαρδύ ρέμα πάνω από τη Χαλκίδα, δεν μας ενθουσίασε και  επιστρέψαμε στους κεντρικούς δρόμους. Πατήσαμε πάλι χώμα πάνω από τον Πούρνο μετά τον ερειπωμένο Πύργο στο Σκουντέρι.  Το γεγονός ότι είμαστε μόνο δύο jeep – το XJ του Αλέξανδρου και το δικό μου KJ – μας επίτρεψε τον επί τόπου αυτοσχεδιασμό και την επιλογή κάθε φορά της πιο ενδιαφέρουσας διαδρομής από αυτές που είχε προτείνει ο Πάνος.
.
Ζοριστήκαμε σε μία στενή ρεματιά με μεγάλες κροκάλες – περάσαμε με κοντά.
Δυσκολευτήκαμε και όταν αναγκαστήκαμε να υποχωρήσουμε – με όπισθεν και ανύπαρκτη ορατότητα προς τα πίσω  λόγω της  πυκνής βλάστησης που «έμπαινε» απ’ τα ανοιχτά παράθυρα  – όταν ανακαλύψαμε ότι ο στενός ανηφορικός χωματόδρομος που επιλέξαμε είχε πάρει τον κατήφορο.

Τα νερά ελάχιστα και η σκόνη πολύ. Ζεσταθήκαμε στα χαμηλά και κρυώσαμε στα ψηλά όταν μπήκαμε στο όμορφο ελατόδασος πάνω απ’ την Καμπιά στο Ξεροβούνι.

Φτάσαμε στον «Πλάτανο», την ταβέρνα του Πάνου στη Στενή, στις 5:00 το απόγευμα και στην Κηφισιά στις 7:30 το βράδυ.

Ευχαριστώ τον Αλέξανδρο (Tarzan) για την παρέα του και τον Πάνο για τις διαδρομές που μας πρότεινε και το καλό φαγητό του.

Πιέστε στην εικόνα που ακολουθεί να δείτε το μικρό μας βίντεο στο YouTube. Επιλέξτε υψηλή ανάλυση (HD 1080) και πλήρη οθόνη.


Χρύσανθος Γ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου