Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016

Ένας χρόνος διαδικτυακές Διαδρομές!

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015 – Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016.


Το Ιστολόγιο των διαδρομών μας… και όχι μόνο, συμπλήρωσε ένα χρόνο σε μια δύσκολη οικονομικά εποχή. Δεξιά στην άκρη γράφω ότι η ιδέα αυτού του ιστολογίου ήταν η δική μου επιθυμία να κρατάω σε ένα μέρος εύκολα προσβάσιμο, τις σημειώσεις μου για τις βόλτες και τις διάφορες δραστηριότητές μας εκεί έξω. Ο στόχος αυτός – παρά τις δυσκολίες και τα όρια στον σχεδιασμό του blog – επετεύχθη! Οι 57 - μέχρι σήμερα - δικές μας αναρτήσεις, καλύπτουν και τον δεύτερο στόχο που είχαμε θέσει για τον πρώτο χρόνο λειτουργίας, της μίας ανάρτησης ανά εβδομάδα, συμπληρώνοντας – εκτός από τις τρέχουσες – και παλαιότερες από το αρχείο των εκδρομών μας.

Ο τρίτος στόχος δημιουργίας αυτού του ιστολογίου που ήταν να μοιραστούμε φωτογραφίες, βίντεο και σχόλια τετραπέρατων φίλων μας – αυτών δηλαδή που έφτασαν μέχρι τα 4 πέρατα του κόσμου μας – αλλά και των άλλων απλών φυσιολατρών, ορειβατών ή τετρακίνητων, απέτυχε! Ουδείς εκ των συμπαθών αυτών πολυταξιδευτών δεν ενδιαφέρθηκε, ασχολήθηκε ή προσπάθησε να συνδράμει σ’ αυτήν την προσπάθεια παρά τα ενθουσιώδη σχόλιά τους.

Ταλαιπωρηθήκαμε αρκετά με τα όρια και τις δυσκολίες του προγράμματος δημιουργίας του blog. Στην παρουσίαση των φωτογραφιών π.χ. για να τοποθετήσεις οριζόντια 2 ή 3 μικρές φωτογραφίες, τη μία δίπλα στην άλλη, πρέπει να επέμβεις στον HTML κώδικα ή το κείμενο με τις σημειώσεις μας στο Word πρέπει να το μεταφέρεις πρώτα σε απλό Notepad και μετά στο blog γιατί δημιουργεί δεκάδες άχρηστες γραμμές κώδικα των διαφόρων παραμέτρων!

Μας κούρασε η δημιουργία των βίντεο με τους περιορισμούς όλων των αντίστοιχων προγραμμάτων. Στο Windows Movie Maker της Microsoft π.χ. δεν μπορώ να δημιουργήσω βίντεο υψηλής ανάλυσης διάρκειας μεγαλύτερης των 5-6 λεπτών ή στο Filmora δεν μπορώ να επιλέξω διάρκεια δίνοντας τον επιθυμητό χρόνο σε μικρά βίντεο που ενσωματώνω στη σύνθεση του μεγάλου. Μας ενόχλησε επίσης η πολιτική των «πνευματικών» δικαιωμάτων στο YouTube, που «κλειδώνει» ακόμα και κλασσικά κομμάτια 150+ χρόνων υπέρ της εταιρείας που έκανε την σύγχρονη ηχογράφηση!

Στον χρόνο που μας πέρασε, το Imageshack που ανεβάζαμε τις φωτογραφίες μας στο διαδίκτυο, «έχασε» χιλιάδες φωτογραφίες – μεταξύ αυτών και αρκετές δικές μας – που μας υποχρέωσε, παρά την έγγραφη συγγνώμη του, να διακόψουμε τη συνεργασία μας μαζί του και να δημιουργήσουμε εξ αρχής – ο Νικόλας ο μεγάλος μας γιός, ουσιαστικά μόνος του – δική μας εφαρμογή, το Postcrumbs https://www.postcrumbs.com/ εφαρμογή που μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε κι εσείς ανεβάζοντας για κοινή χρήση τις δικές σας φωτογραφίες ή βίντεο!

Πιέστε εδώ… ή στην εικόνα πιο κάτω, να δείτε τις οδηγίες χρήσης του Postcrumbs στο YouTube.


Συνεχίζουμε με ηθικόν ακμαιότατον, καλύτερες φωτογραφίες, εντυπωσιακότερα βίντεο σε υψηλή πλέον ανάλυση (HD 1080 ή μεγαλύτερη) και πιο ενδιαφέρουσες περιγραφές.

Σας ευχαριστούμε όλους όσους μας διαβάσατε και μας στηρίξατε με τα κολακευτικά σας σχόλια και ευελπιστούμε να σας έχουμε στη συντροφιά μας και τον επόμενο χρόνο.

Χρύσανθος Γ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου