Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

Αμπουδιώτισσα - Ξεροβούνι Μάρτιος 2013

Κυριακή 30 Μαρτίου 2013.

Ευγενείς όντες, δεν μπορούσαμε να πούμε όχι στην πρόσκληση του γραμμωτού – ΦΕΤΕΣ γαρ – Ευάγγελου (vagelis sami).

Συναντήσαμε την πολυπληθή ομάδα, πριν τις 10:00 το πρωΐ της Κυριακής, στο σημείο που είχαν διανυκτερεύσει όσοι ανέβηκαν από το Σάββατο, πάνω απ το χωριό Σέτα της Εύβοιας, στο εκκλησάκι της Παναγίας (Αγίας Τριάδας σύμφωνα με τον χάρτη μου) Αμπουδιώτισας. Οι συντεταγμένες του...    38° 33.571' N  23° 55.998' E

Εκτός από τους οικοδεσπότες, τα παιδιά της λέσχης Φίλοι Εθελοντές Τετρακίνητοι ΕύβοιαΣ 4x4, έδωσαν το παρόν η Λέσχη Καρύστου 4x4, η Λέσχη Τεφλόν και το Jimnyclub με μεγάλες ομάδες και ποικιλία οχημάτων. Τριάντα και πλέον – έχασα το λογαριασμό – τετρακίνητα, από γυαλιστερά Pajero και Tiguan με ασφάλτινα λάστιχα, μέχρι τουμπανιασμένα Jimny... και ένα Αμμουδί Cherokee!

Τα παιδιά από την Ερέτρια είχαν προγραμματίσει δύο διαδρομές. Μία για “άγριους” και μία για “ήμερους”. Στο πρώτο κομμάτι της άγριας διαδρομής, ακολούθησε από λάθος κι ένα Tiguan, οπότε με βάση τα μέτρα μας, θα την χαρακτηρίζαμε κι αυτή χαλαρή άνευ εισαγωγικών. Ίσως όχι τόσο χαλαρή όσο ήθελε ο Βαγγέλης (vagelis sami) και ο Πάνος με το μπλε jimny γιατί η βροχή είχε διαβρώσει το οδόστρωμα και υπήρχαν πολλές πέτρες και πολλά νεροφαγώματα. Κανένα κομμάτι όμως δεν ήταν αδιάβατο ή δεν δημιούργησε πρόβλημα και οι δρόμοι μπορεί να ήταν μέτριας έως κακής βατότητας αλλά ήταν εκεί, δεν είχαν πάρει τον κατήφορο και δεν χρειάστηκαν “χωματουργικές εργασίες”.

Τα γραμμωτά παιδιά τα πήγαν καλά στην οργάνωση. Η περιοχή και η διαδρομή που διάλεξαν ήταν όμορφη έως πολύ όμορφη. Ειδικά το τμήμα λατομείο - Βρωμονέρα (χωρίς νερά αυτή τη φορά) – Ξεροβούνι λίμνη  38° 35.033' N  23° 56.227' E (κοντά στην καταβόθρα Μανικίων) – Αμπουδιώτισσα. Η διαχείριση της πολυπληθούς ομάδας ήταν άψογη με πολύ κέφι και άφθονο χιούμορ. Εύγε νέοι, εύγε!

Δυστυχώς το απόγευμα, μετά την ολοκλήρωση της ωραίας - να επαναλάβω - βόλτας, φύγαμε νωρίς, πριν ψηθούν τα λουκάνικα και οι μπριζόλες!

Ευχαριστούμε τη νεοσύστατη λέσχη ΦΕΤΕΣ για την πρόσκληση της, τον Βαγγέλη, τον Πάνο και όλους όσους συμμετείχαν, για την παρέα τους!

Πιέστε εδώ... να δείτε το μικρό μας βίντεο στο Youtube. Επιλέξτε υψηλή ανάλυση (HD 1080) και πλήρη οθόνη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου